נבחרת צרפת, מארחת יורו 2016, העפילה הערב (ראשון) בקלילות לחצי גמר הטורניר לאחר שהביסה 2:5 את איסלנד, שסיימה את חלקה כסנסציית הטורניר עם הרבה כבוד, אבל גם עם הפסד מוחץ. ביום חמישי: צרפת מול גרמניה במארסיי, במפגש ענק בחצי הגמר.
הטריקולור, שהתקשו מאוד בארבעת משחקיהם הקודמים בטורניר ונזקקו למהפך במחצית השנייה של שמינית הגמר מול אירלנד, התפוצצו הפעם כבר מהרגע הראשון ולא השאירו לאיסלנד החביבה, שהיממה את אנגליה בשלב הקודם, שום סיכוי, זאת למרות חסרונם של עדיל ראמי ואנגולו קאנטה המושעים.
אוליבייה ז'ירו כבש את הראשון לצרפת כבר בדקה ה-12 ומאותו רגע, השחקנים של דידייה דשאן נרגעו והחלו להפגין את הכדורגל שכולם חיכו לראות מהם. פול פוגבה מצא את הרשת לראשונה בטורניר עם נגיחה מקרוב בדקה ה-19 ולאחר שהיריבה כמעט הצליחה לצמק, באו שתי דקות מוחצות בסיום המחצית הראשונה ושערים של דימיטרי פאייה (43) ואנטואן גריזמן (45) הפכו את העסק להתעללות. בתחילת המחצית השנייה, קולביין סיגתורסון עוד הצליח לצמק מקרוב (56), אבל שלוש דקות חלפו וז'ירו השלים צמד ומשם והלאה הגארבג' טיים חגג, כאשר בירקיר ביארנסון מצליח לכבוש לקראת הסיום עם נגיחה מקרוב (84) ולהיפרד מהיורו בטעם טוב.


- ז'ירו עם הדגל (רויטרס)1 מתוך 21
- אברה חוגג עם חברים (רויטרס)2 מתוך 21
- גריזמן ומטוידי (רויטרס)3 מתוך 21
- שחקני צרפת חוגגים (רויטרס)4 מתוך 21
- ביארנסון (רויטרס)5 מתוך 21
- פאייה בועט את השער השלישי (רויטרס)6 מתוך 21
- גונארסון (רויטרס)7 מתוך 21
- ז'ירו (רויטרס)8 מתוך 21
- סיגורדסון מול פוגבה (רויטרס)9 מתוך 21
- הלדורסון מול גריזמן (רויטרס)10 מתוך 21
- מוסא סיסוקו (רויטרס)11 מתוך 21
- ז'ירו כובש את הראשון (רויטרס)12 מתוך 21
- ז'ירו חוגג (רויטרס)13 מתוך 21
- פוגבה בטירוף (רויטרס)14 מתוך 21
- פוגבה רגע אחרי השער (רויטרס)15 מתוך 21
- בדוורסון (רויטרס)16 מתוך 21
- פאייה מול ארנאסון (רויטרס)17 מתוך 21
- גונארסון (רויטרס)18 מתוך 21
- שחקני איסלנד חוגגים את השער שלהם (רויטרס)19 מתוך 21
- ז'ירו נוגח את החמישי (רויטרס)20 מתוך 21
- ז'ירו חוגג את החמישי (רויטרס)21 מתוך 21

